sxino

sxino

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2007

Βυρητος απο την Santa Fe


Ο Zach Condon απο το Νεο Μεξικο, ηοχγραφει με το ονομα Beirut αλλα ακουγετε σαν να ειναι βγαλμενος απο καπνισμενα μπαρ της ανατολικης ευρωπης. Και οχι, δεν εχει καμμια σχεση με αυτα τα μερη. ΕΙναι γνησιος Νεομεξικανος. Οταν ομως ειχε παρατησει το σχολειο, πηγε και εμεινε για ενα χρονο στο Αμστερνταμ, σε μια ξαδελφη του. στην ιδια πολυκατοικια υπηρχε ενας σερβος, ο οποιος επαιζε μουσικη του τοπου του, και ο μικορς ενθουσιαστηκε. Αγορασε δεκεδες δισκους τετοιου ειδους, και οταν γυρισε στην αμερικη, αρχισε να προσπαθησει να γραψει τραγουδια σε αυτο το υφος (επιρεασμενος σιγουρα και απο τα προγενεστερα ακουσματα του). Ετσι σε ηλικια 19 μολις ετων ηχογραφησε το αριστουργημα Gulag Orkestar.

Ισοροποντας λοιπον αναμεσα στο Bregovic και τον Tom Waits, εγινε μεσα σε λιγους μηνες underground ειδωλο στην αμερικη. Αναγκαστηκε να φτιαξει μια μπαντα με μερικου μουσικους για να δινει (περιοροσμενες παντως) συναυλιες, και ετοιμαζει και αλλα τραγουδια, μετα την μεγαλη επιτυχια που ειχε το ντεμπουτο του.
Θα αναρωτηθει κανεις και τι μας ενδιαφερουν εμας ολα αυτα, αφου μπορουμε να εχουμε προσβαση πολυ ευκολα σε αυθεντικη μουσικη τετοιου ειδους. ΚΑι ομως, αυτο το παντρεμα ειανι ενδιαφερον, και ακουγετε και πολυ ευχαριστα στα παιδεμενα σε δυτικους ρυθμους αυτια μας. Σιγουρα αποτελει το ιδανικο cd πριν ακουσεις Τοm Waits. Εντελει αν ξεφυγουμε απο την προκαταληψη (και την αναγουλα που μας ερχετε αν σκεφτουμε οτι καποιος θα εκανε κατι παρομοια με δημοτικα τραγουδια απο τα χωρια μας) και ακουσουμε αυτον τον δισκο, δεν γινετε να μην μαγευτουμε.

Κατεβασε εδω το Bratislava

Δεν υπάρχουν σχόλια: